Agricultura ecologică presupune o nouă abordare agroecologică prin respectarea integrității ciclului de producere prin regenerarea fertilității solului. Prin reducerea dependenței de inputuri industriale, fermierii își pot crește competitivitatea economică și, în același timp, pot îmbunătăți bunăstarea ecologică și socială.
Prin colaborarea cu diferiți actori din întregul lanț alimentar, toate componentele beneficiază. Permite atenuarea și adaptarea mai bună la încălzirea globală, producerea altor servicii importante de mediu și sociale.
Dominația parametrilor economici pentru producătorii agricoli și neglijența totală a consumatorilor de resurse naturale și sănătatea acestora sunt principalele obstacole în calea către o dezvoltare mai durabilă, inclusiv agricultura ecologică. Încet, dar sigur, fermierii își dau seama că gestionarea ecologică a resurselor naturale, inclusiv vegetația, solurile, apa etc. este profitabilă pentru ei, și pentru întreaga societate pentru care prestează servicii de mediu și sociale.
Cooperarea fermierilor, a instituțiilor de cercetare, a ONG-urilor, atât la nivel național, cât și internațional, este foarte utilă în schimbul de experiență acumulată. Suntem foarte recunoscători tuturor organizațiilor și persoanelor devotate pentru contribuția lor în promovarea agriculturii ecologice în Moldova.